Locație

Imprejurimi

DELTA NATURE RESORT este situat pe malul lacului Somova, la 17 km de oraşul Tulcea, în estul României, la 300 km nord-est de capitala Bucureşti.

Acces rutier: Oraşul Tulcea este conectat de Bucureşti printr-o sosea si autostrada bine întreţinută, care trece prin una dintre regiunile cele mai pitoreşti ale ţării (timpul de călătorie de la Bucureşti către resort: 3 ½ ore)

Acces cu elicopterul: Heliportul nostru este la câţiva metri distanţă de clădirea principală a Clubului staţiunii (timp de zbor de la Bucureşti direct la complexul nostru, cu elicopterul: 1 oră)

Alte tipuri de acces: Tulcea are, de asemenea, un aeroport pentru piaţa internă, precum şi o staţie de cale ferată

Staţiunea organizează transferuri rutiere şi cu elicopterul de la Bucureşti şi înapoi (cu autocare sau microbuze inchiriate).

UNESCO / UNEP profil

Caracteristicile Deltei Dunarii

  • Sit al Patrimoniul Mondial UNESCO, acoperind 5165 de kilometri patrati din Delta Dunarii si lagunele adiacente Razelm-Sinoe.
  • Zona umeda ramasa majora pe calea de zbor intre Europa de est-centru si Orientul Mijlociu; habitat critic si extrem de variation pentru pasarile migratoare
  • 312 specie de pasari inregistrate (dintre care 184 sunt protejate de Conventia de la Berna). Peste 176 de specii se reproduc in zona, cele mai importante fiind cormoranii si pelicanii. Exista numeroase colonii de stark si specie de rapitori, gaste, rata mica, rata salbatica si rata cenusie.
  • Peste 75 de spec de pesto intregistrate, inclusiv 45 de spec de apa dulce. Aceasta include mai multe specii de sturion
  • Inregistreaza peste 900 de vertebra si 2500 de animale nevertebrate.
  • Cea mai mare si mai bine conservata delta din Europa, cu lacuri interconectate de canale inguste si lagune.
  • Cea mai extinsa zona umeda din Europa.
  • Cele mai mari paturi de stuf din lume, cel mai mare sistem natural de purificare a apei din Europa, in mod constant reimprospatat si fertilizat de ape, filtrand namolul, substantele nutritive si poluatii inainte de a adjunge in Marea Neagra.